Fynda vintage hos auktionshusen

klänning 50-tal

De allra flesta gamla kläderna i min garderob kommer från Erikshjälpen/Pingstkyrkan, följt av mammafynd, idrottsloppisar, bakluckeloppisar, farmors garderob och Tradera. Har nog även något Blocketfynd i gömmorna. För några veckor sedan gjorde jag en för mig, ny bekantskap. Jag fyndade en klänning från ett auktionshus.

klänning 50-tal De allra flesta auktionshus lägger numer även upp sina prylar på nätet. Ofta finns det även en del klänningar med i utbudet. När jag såg denna ljust turkosa tyllskapelse från 50-talet kunde jag inte låta bli att lägga ett bud på 100 kronor (lägsta möjliga bud). Jag var aldrig på plats på själva auktionen men tydligen var jag den enda som visat intresse så klänningen blev min!

klänning 50-tal

Det enda man måste tänka på när man köper klänningar via auktionshus är att det ofta tillkommer både en köpareavgift ( i detta fallet 22,5 procent) och en slagavgift (20 kronor). Samt att man ofta måste bege sig till deras utlämningsställe för att hämta ut sin vinst.

Totalt betalade jag 143 kronor för denna lilla skönhet i bästa färgen!

3 thoughts on “Fynda vintage hos auktionshusen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.