I köksfönstret

Är det turkost, grönt och gult! Eftersom jag vill ha maximalt ljusinsläpp var jag länge väldigt skeptisk till gardiner men sen tog jag tag i saken och sydde ett par.

Jag hittade ett kul tyg, klippte till önskad bredd och sydde på en kycklinggul loppisfrans (spetsar, fransar och annat krusidull kostar nästan inget alls på loppis men är väldigt bra att ha till hands när pysselsuget blir till handling).

I fönstret står bland annat en enorm basilika. För något år sedan planterade jag två plantor i krukan (av den typen man köper i mataffärerna). Ett tag var den lite ledsen men när den fick lite näring fullkomligt exploderade den och är numer så fin att vi endast tjuvar några blad då och då.

Ljusslingan är varken särskilt gammal eller unik men den ger ifrån sig ett härligt guldgult ljus.

Trevlig helg!!

6 thoughts on “I köksfönstret

  1. Åh vilket fint fönster! Tycker det är så kul att pyssla med fönstren, hänga ljusslingor, byta plats på blommor, skapa små stilleben! skulle också vilja ha en basilika, min fick löss…

  2. Åh vad härligt och ljust! Jag har inte en enda gardin av just den anledningen du nämner. Men med ett så ljust tyg blir det ju jättebra ändå. Så söta ugglor. Är det loppishandlat? och vad inspirerad jag blev att plantera om en basilika. Det ska jag göra! Tack för inspirationen!

    1. Ja en basilika kan jag rekommendera:) Nix den här gången är det faktiskt inget loppisfynd. Tyget (som jag tror är en stor duk) köpte jag på Systrarna Grene. Fanns även i färgställningen orange-röd-gul om jag inte minns fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.