Vintage London

Klänning 1950-tal köpt på Beyond Retro Brick Lane för 130 kronor.

Nu är vi tillbaks efter en fin resa. För den shoppingsugne är London onekligen ett riktigt paradis. Tänkte passa på att tipsa om ett av mina favoritområden i London.

Gillar du gamla kläder gillar du med största sannolikhet Brick Lane. Gatan och dess tvärgator är fyllda med vintagebutiker, vintagemarknader och mysiga barer. Tänker du bara tillbringa en dag i området rekommenderar jag att du åker dit på en söndag (kliv av tunnelbanan på Liverpool street station). Det är då marknadsplatserna fylls med vintagekläder.

50-talsklänning köpt för 250 kronor i en vintagebutik på Brick Lane.

Är du ute efter att göra riktiga fynd (det vill säga superfina klänningar till superbilliga priser) måste jag tyvärr göra dig besviken. De flesta äldre klänningar kostar runt 400 kronor. Är du däremot ute efter en klänning för ett speciellt tillfälle kommer du garanterat att hitta den här.

Själv köpte jag fyra klänningar i området och jag lyckades faktiskt komma relativt billigt undan. Hittade en butik som reade ut sitt sortiment för halva priset (dessutom kostade allt i källaren fem pund styck!). Även på Beyond retro lyckades jag hitta en fin 50-talare bland reaplaggen.

Alldeles i närheten av Brick Lane hittar du Spitalfields market.

Den första lördagen varje månad fylls den gamla marknadsplatsen med vintagekläder och gamla prylar. Tyvärr är prisbilden även här i den högre skalan men letar du lite går det att göra fynd!

4 thoughts on “Vintage London

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.