Att sy en lampskärm

Den guldiga lampfoten som jag fyndade på loppis för 35 kronor har varit utan skärm allt för länge! Men i går blev det ändring på det. Tänkte berätta hur jag gick till väga. Till min hjälp hade jag ett loppistyg och ett lampskelett som båda är fyndade på loppis för några få kronor.

Lampskärmen består av sex stycken ”tårtbitar”. Jag började med att rita av en sådan tårtbit på ett mönsterpapper. På långsidorna lade jag inte till någon sömsmån däremot lade jag till fem centimeter i nederkanten och plussade på överdelens radie längst upp.

Sedan klippte jag ut de sex tårtbitarna ur tyget.

Sedan sydde jag ihop delarna så att de bildade en strut. Jag sydde en kanal uppe och en kanal nere för två resårband. Jag trädde på struten på skelettet och drog sedan åt i resårbanden så hårt det bara gick.

Tadamtada! Lampskärmen blev inte helt perfekt men den är färdig!

4 thoughts on “Att sy en lampskärm

  1. Det där blev ju riktigt fint! Måste testa, har en lampa med en jätte ful skärm, vit och rak. Dax att pimpa, tack för tipset 🙂

  2. Carrå och Amanda: Absolut prova! Var faktiskt inte alls så svårt som jag trodde!
    Frida: Tack så mycket 🙂 Tyvärr är min produktionstakt väldigt långsam (det tog mig över ett år att ta tag i lampan!). Jag har också lite tålamod men som sagt det var faktiskt ganska enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.