Barnvintage

barnvintage

Det blir inte så mycket vintageklänningar på bloggen för tillfället. Men att det råder stiltje i mina garderober stämmer inte. Framför allt är det små vintageplagg som hittar hem till mig.

barnvintage 5

Den rosa 40-talaren har finaste mamman fyndat på loppis.

Fördelarna med barnvintage är flera. Plaggen är tvättade många gånger vilket innebär att de är snälla mot de små kropparna. Kläderna är unika och allt annat än massproducerade. Det är miljövänligt med second hand dessutom har kläderna med största sannolikhet inte gjorts av något litet barn i en fabrik. Kvalitén är ofta exemplarisk och sen är de ju väldigt tjusiga också!

barnvintage 1

Oftast går det att fynda barnvintage väldigt billigt på loppis. Inte heller på Tradera blir kläderna särskilt dyra. Dessutom tar de små plaggen inte så stor plats…

barnvintage2

Den rosa 50-talaren är även den ett mammafynd, den blå bakelsen har jag inhandlat på Tradera.

barnvintage

I mina gömmor har jag en hög med små skapelser som väntar på att få användas…en liten dröm jag har är att en dag öppna en vintagebutik för barn.

2 thoughts on “Barnvintage

  1. Åh, jag har en blus i precis samma tyg! En vuxenblus som jag hittade på mormors vind. Kul att veta att det är 40-tal! Stämmer nog bra om jag tänker efter 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.