Fjärilar av strumpbyxor

Förra sommaren köpte jag en pyssellåda på loppis. Den innehöll bland annat en hög med gamla färgglada strumpbyxor, ståltråd och cylinderformade träklossar. Instruktionsboken som följde med var dumt nog på tyska…

Men tack vare det fantastiska nätet (sök på nylon flowers eller flower stockings så får du massvis av träffar) har jag nu lyckats klura ut hur man förvandlar strumpor till blommor. Det hela är varken komplicerat eller svårt!

De här fjärilarna är mina första stapplande steg mot att bli en superflink strumpbyxpysslare!

Tanken är att jag ska göra ett tjugotal sådana här och sedan sätta ihop dem till någon form av färgglad mobil.

Här finns en video av hur du skapar blommor!

4 thoughts on “Fjärilar av strumpbyxor

  1. Roligt! Och så har man lärt sig vad man kan göra med gamla strumpbyxor! En studiekamrat till mig gjorde skulpturer i strumpbyxor. Hon fyllde dem, knöt om, drog ut och fixade till de mest fantastiskt former! Själv tror jag dock inte att jag har tålamodet…

    1. Det lät spännande! Kanske något att prova! Det där med tålamod kan vara ett problem. För mig räcker tålamodet ofta till att sparka igång saker men sen finns det inte tillräckligt mycket kvar för att avsluta:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.