Från förkläde till byxor

Att sy saker av avlagda kläder var snarare en regel än ett undantag förr. Och det är absolut något som funkar lika bra att göra i dag. Kanske till och med ännu bättre nu med tanke på hur mycket vi slänger…

Hur som av ett förkläde och mina håliga tights blev det ett par byxor modell mindre.

Förklädet var lite trasigt men mönstret var fint och dessutom var tyget lite tjockare och slitstarkt. För att rita ut mönsterdelarna använde jag mig av ett byxmönster (nr 10) ur denna tidning. Men med tanke att modellen är vid så tror jag att det hade gått lika bra att höfta fram något från ett par befintliga byxor.

Till resåret i midjan tog jag midjeresåret från mina tights. Jag använde ett par av litens gamla byxor som mall för att få fram hur långt resåret skulle vara. Även muddarna där nere kommer från mina tights. Bara att klippa av och sy fast!

Varken särskilt komplicerat eller dyrt. Dessutom finns det mycket av de håliga tightsen kvar…tror minsann att det ska bli ett par byxor till av dem!

6 thoughts on “Från förkläde till byxor

  1. Så fina! Vilken bra återanvändning.
    Du har så många fina tips på din blogg,
    ska fixa haklappen som du skrivit om tidigare..
    Bästa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.