Höstnytt i vintagegarderoben

Min garderob är under ständig utvecking eller expandering kanske är ett mer lämpligt ord i dessa sammanhang. Ska visa bättre bilder sen men tänkte ge en liten sneak peek redan nu.

Ett av de plagg som har hittat hem till mig den senaste tiden är 40-talsklänningen med högt skuren midja, omlott över bysten, tidsenliga axelvaddar och broderier.

Klänningen är hellång och i fint skick. Jag ska bara pilla bort axelvaddarna (för att undvika att se ut som en vandrande klädhängare) sen är den redo att gå på fest. Klänningen inhandlades på Pingstkyrkan för 120 kronor.

Även denna 50-talskappa är fyndad på pingstisen. Den är hellång, har en enorm krage som går hela vägen runt, silkigt foder och smal midja. Det fina är att den sitter som en smäck!

En perfekt kappa att ha över 50-talsklänningen. Kappan inhandlades för 50 kronor.

Den tredje och dyraste nyheten är en svart 50-talsklänning. Den har bred halsringning som liksom slutar först vid axlarna, snäv midja och en vid kjol. Klänningen köpte jag på Tradera för 200 kronor inklusive frakt. Jag hade lagt klänningen som en favorit i min minneslista på Tradera men som vanligt hade jag inte stenkoll på när auktionen skulle gå ut.

Rätt vad det var när jag gick där på gatan en fredag så mötte jag en otroligt stilig kvinna. Hon hade en högt uppsatt frisyr, svart 60-talsinpirerad klänning och en liten svart kappa. på sig. Jag tänkte då att svart är kanske inte så tokigt ändå. Jag mindes klänningen i minneslistan och gick direkt in på sajten. Det visade sig då att auktionen skulle gå ut om en minut. Jag såg det som ett tecken!

2 thoughts on “Höstnytt i vintagegarderoben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.