Lundby Dallasvillan

Jag har köpt ett hus! Två våningar med balkong och allt. Lundbys dockhus Stockholm (även kallad Dallasvillan) tillverkades på 70-talet. Först när jag köpte det så var tanken att jag skulle totalrenovera det hela. Blir så inspirerad av alla små miniatyrhem ute på nätet…

Men så tänkte jag på hur ledsen jag blir på alla totalrenoveringar där gammalt fint byts ut mot nytt av sämre kvalitet. Dessutom är tapeterna ganska så fina.

Villan har en avtagbar front och en rymlig balkong. I framtiden skulle jag även vilja lägga vantarna på underdelen som hör till.

Jag har tittat efter dockhus ett tag det som avgjorde att jag slog till på detta var att det ingick en hel massa möbler!

Än så länge är liten lite för liten för att kunna hantera små sköra möbler så för tillfället bor de i en låda. Även om huset är från 70-talet så tycker jag att många av möblerna verkar vara äldre. Skulle gissa på 60-tal.

Jag betalade 300 kronor för möbler + hus på Erikshjälpen.

8 thoughts on “Lundby Dallasvillan

  1. Åh så fint! Jag hade så gärna velat ha ett dockhus när jag var liten, men så blev det ju inte. Fast det är väl inte för sent än 🙂 Om jag skulle köpa ett bara för att få piffa och fixa, och kanske leka liiiite med små dockor också 🙂

    Dina tidskriftssamlare blev vansinnigt snygga!!! Jag har likadana, som jag bara målat med syrabets. Har funderat tidigare på nåt nytt fix, fast de bara står instängda i ett skåp, nu blev jag ju ruggigt sugen på att göra nåt i din stil.

    1. Nej precis det är aldrig försent 😉 Dockskåp väcker verkligen en slumrande leklust. Tror enbart att det är nyttigt att få använda sig av den då och då. Ja tidskriftssamlarna är verkligen ett enkelt men kul fix.

  2. Mysigt! Härligt att du fick tag på en front till det också. Verkar vara ovanligt att hitta den numera 🙂 Bra pris! Och behåll tapeterna! Enda orsaken att renovera är om huset är så slitet att det ser hemskt ut. De där tapeterna ser ut att vara i fint skick!

    1. Ja visst är det kul med dockhus! Du har helt rätt tapeterna är i gott skick. Var nog ett bra beslut att inte börja renovera! Ja känns kul att ha en front till, skulle även vilja ha underdelen som hör till. Verkar dock ha mindre tur på den fronten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.