Mammas retropyamas

I höstas fyndade jag en hög med gamla mönster på loppis. Ett av dem var ett pyamasmönster från 50-talet. Eftersom jag vid ett tidigare loppistillfälle köpt ett supermjukt ljusblått flanelltyg med vita prickar kändes det som om det helt enkelt var meningen att jag skulle sy en pyamas till mamma.

Med tanke på att jag i princip inte har sytt något sedan syslöjden i lågstadiet var oddsen inte på min sida. Men det hela var faktiskt enklare än jag hade trott. Beskrivningen var väldigt utförlig och efter att ha följt den steg för steg så blev jag faktiskt klar. Och dessutom ganska nöjd!

Broderi är inte min starka sida så när jag hittade en gammal torkhandduk med mammas initialer på blev jag väldans glad. Jag klippte helt enkelt ut initialerna och sydde fast dem på pyamasen.

Sedan pyntade jag med lite fina knappar och rosa spetsband.

Allt material förutom möjligtvis sytråden är köpt på loppis. Det hela kostade nästan inget alls och blev både fint och personligt!

2 thoughts on “Mammas retropyamas

  1. Jätteduktigt ! Jag tror faktiskt att jag ocksâ skall sy personliga förkläden till mina barn till julklappar för det är trevligare med presenter man lagt ner omsorg och arbete pâ.
    Bra idée !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.