Nattlinnen och nakensovning

Jag kan inte riktigt sluta att fascineras av nattlinnen från förr. Allra bäst tycker jag om de riktigt gamla skira. I mammas samlingar finns det en hög av det allra vackraste slaget.

Favoriten är nog detta. Nattlinnet är hellångt, materialet är skirt, tunt och lätt. Kan det vara silke? Spetsarna är hela men ömtåliga.

När jag träffade de 90-åriga damerna pratade vi en del om just nattlinnen. Britta, 90 år, tillkännagav att hon aldrig hade sovit i nattlinne utan föredrog pyjamas. Varmare och bekvämare!

En annan av damerna kontrade med att säga att man faktiskt kunde sova naken också. Hon fick genast medhåll av de andra och det konstaterades att nakensovning var skönare än både nattlinnen och pyjamasar. Märta, 93 år, berättade att hon ratade nattlinnet även på äldre dagar. ”Det är ingen vacker syn längre men det är bara gud som ser mig”, sa hon och brast sedan ut i ett hjärtligt skratt tillsammans med de övriga damerna.

Trevlig helg!

2 thoughts on “Nattlinnen och nakensovning

  1. Jag håller nog med tanterna 🙂
    Tycker det är så obekvämt när nattlinnet glider upp hela tiden.
    Trosor och möjligtvis linne är bäst! Men nuförtiden får man ju sova i amningsbh…sådär bekvämt 😉 Härliga damer du har att berätta om ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.