Så fyndar du Vintage på sommarens loppisar

Nu är loppissäsongen här! Tjohoo! Alla gamla dyra fasta loppisar kan slänga sig i väggen nu är det den riktiga varan som gäller.

Förra helgen besökte jag en stor idrottsloppis tillsammans med några fina vänner. Besöket var mycket lyckat och resulterade bland annat i sex klänningar (alla gamla och fina!). När jag stod där och rotade bland alla kläder insåg jag att jag besitter en mycket användbar talang.

Man skulle kunna säga att jag är ungefär som en av Obamas superhundar. Men istället för att nosa upp bin Ladin letar jag rätt på vintagekläder. Tänkte passa på att dela med mig lite av mina tips inför en lyckad loppistur.

1. Kom i tid. Denna grundregel är en självklarhet för alla loppisnördar men tål att upprepas.

2. Lägg upp en strategi innan startskottet går. Här gäller det att prioritera. Är du ute efter fina klänningar gå då till textilavdelningen först. Är loppisen stor (som de ofta är nere i Skåne) kan det vara bra att ta reda på var textilborden står innan loppisen öppnar.

3. De första minuterna är viktiga. Du har inte tid att stå och vela. Nu är det snabba beslut som gäller. Det är bättre att du samlar på dig en hög med kläder med en gång och sorterar bort vid ett senare tillfälle än att stå och fundera. Dessutom brukar det inte handla om stora pengar, skulle kjolen inte passa är det bara att du ger bort den eller säljer den på Tradera.

4. Finns det en kan det finnas flera. Ligger kläderna i stora högar och du hittar en fin klänning på ett ställe kan det vara bra att gräva lite till just där eftersom de fina kläderna ofta finns klumpvis.

5. Lyft blicken. Ofta kan det stå kartonger och påsar med kläder både under och bakom loppisborden. Ledordet är rota. Du måste gräva för att finna, här räcker det inte med att peta.

6. Fynda först betala sist. Betala först när du anser att du har tittat klart.

7. Övning ger färdighet. Efter otaliga loppisrundor vet jag vad jag ska leta efter. Ofta räcker det med att jag får en skymt av en liten bit tyg, ett mönster eller en dragkedja för att jag ska veta om det är något att ha eller inte.

4 thoughts on “Så fyndar du Vintage på sommarens loppisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.