Skapa personliga anteckningsböcker

Jag har fått dille på decoupage och söta anteckningsböcker. Att designa egna personliga anteckningsböcker eller fotoalbum är hur enkelt som helst.

För någon vecka sedan köpte jag två oanvända äldre fotoalbum med kraftiga sidor på loppis för en tia.

För att göra böckernas framsidor mer tilltalande tog jag fram min samling av presentpapper och tapetrullar.

Jag klippte ut lagom stora fyrkanter i passande färg och mönster och limmade fast det hela på pärmarna med hjälp av decoupagelim. I matchande papper klippte jag ut små etiketter och satte på lite spetsband. Sedan avslutade jag det hela med att stryka på ett lager decoupagelim för att få en glatt yta.

Tadamtada! Två söta böcker som kan användas till allt från receptsamlingar till kärleksdikter. Eller varför inte till julklappar!

5 thoughts on “Skapa personliga anteckningsböcker

    1. Det är ett fantastiskt roligt pyssel! Jag köpte detta på Panduro http://www.pandurohobby.se/Catalogue/20/2080/208015/1/220545 men det finns massa olika att välja mellan (och även billigare varianter som säkert är minst lika bra!). Jag valde den sorten eftersom jag inte bara ville använda mig av servetter och tunna papper utan även lite kraftigare kartong. Det enda du behöver är det här limmet/lacket en pensel och sedan omslagspapper, bokmärken, servetter eller något annat fint papper att dekorera med. Sedan limmar du på det hela på något du vill piffa till (födelsedagskort, album, block, lådor, koppar…you name it!) När det är fastlimmat stryker du på ett lager lim ovanpå men nu fungerar det som lack och du får en glatt och fin yta! Rekommenderas 🙂

  1. Åh mycket bra idé! Jag ska också leta gamla fotoalbum på loppis!

    sv: jag har sett dom! Den långa prickiga är fin, men jag misstänker att den är väldigt liten… Sen det jag tvivlar på med den är att den är prickig, jag älskar prickigt i vanliga fall, men just på balen är jag nog mer ute efter något klassiskt, romantiskt och vackert mer än sött och poppigt! Även om denna är vacker, du förstår säkert hur jag menar! 😉

    Förresten, det sade jag inte heller, att jag även skulle kunna tänka mig, om jag inte hittar en vintage till balen, ha en på studentdagen istället och låta mamma sy en till balen. Så jag kikar efter båda så får jag se om jag hittar något. Är väldigt inne på allt som är broderat och i spets just nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.