Tapeter på lådor

I förra veckan tog jag tag i ett av alla hundratals projekt som ligger på vänt här hemma. Den senaste tiden har jag hållit utkik efter bra boxar när jag har varit på loppis. Efter några månader har det blivit en rejäl hög med stabila lådor för inte många kronor alls.

Men nu har de alltså fått ett mer färgglatt utseende! Tänkte passa på att dela med mig av några tips jag hade nytta av när jag tapetserade.

1. Använd dig av vanligt tapetklister och en lite bredare pensel. Limmet kostar nästan ingenting och räcker vääääldigt länge.

2. Saker som kan vara bra att ha till hands när du tapetserar dina boxar är: En fuktig svamp (för att torka bort eventuella limrester), klädnypor (för att fixera kanter som vill vika upp sig) och en bredare linjal (som du kan släta ut eventuella veck och bubblor med).

3. Jag tyckte det var lättast att tapetsera lådorna med hjälp av tre tapetremsor. Först klippte jag ut en stor tapetremsa som jag använde för att täcka in lådans botten samt långsidorna och lite av kortsidorna (jag använde lådan som mått för att få till rätt storlek). Sedan klippte jag ut två passande tapetbitar för att täcka och snygga till kortsidorna. Sist klippte jag ut en stor bit som räckte till att klä in hela locket i ett svep.

4. Fördelen med tapeter är att de är slitstarka och tåliga. Men det går även bra att använda sig av vanligt omslagspapper eller ett lite glansigare hyllpapper. Det enda man ska tänka på då är att inte använda överdrivet mycket tapetklister så att pappret blir för skört.

4 thoughts on “Tapeter på lådor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.