Balklänningar och vintage

Att köpa gamla balklänningar är väldigt prisvärt. De vackra skapelserna, som ofta är näst intill oanvända, går att komma över för en billig peng både på Tradera och loppis. Detta har resulterat i att jag har en mängd andlöst vackra festklänningar i min garderob (jag borde bli bjuden på finfest oftare!).

Denna gröna dröm i mossgrön spets är helt fantastisk.

Kjolen består av flera meter tungt frasigt sidentyg, den genombrutna spetsen, som täcker varje millimeter av klänningen, är felfri. Klänningen med tillhörande bolero köpte jag för 250 kronor på Erikshjälpen.

När jag har på mig den kan jag inte motstå impulsen att samla ihop de många kjolarna och springa runt i lägenheten. Inbillar mig att känslan som infinner sig då är identisk med den Askungen kände när klockan slog tolv och hon rymde från balen…

4 thoughts on “Balklänningar och vintage

    1. Åh vad fint att du letar gammal klänning. Börjar du leta nu är jag helt säker på att du kommer att hitta en supervacker! Förutom på loppis har jag köpt en hel del fina balklänningar på Tradera. Sök på ord som aftonklänning och balklänning (om du nu inte redan har gjort det). Det är inte alltid det framgår av den sökbara rubriken att det handlar om en vacker gammal raritet. Har du koll där så är jag säker på att det förr eller senare dyker upp en del gobitar. Sen är det ju det där med att de ska passa också… Annars föreslår jag att du tar en titt i mer välsorterade vitagebutiker om du har några sådana i närheten. Här nere i Skåne brukar det i alla fall gå att hitta fina klänningar som inte kostar allt för mycket. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.