Kärlek i en blommig klänning

Historien bakom denna klänning är en av de finaste jag har. Så här skrev damen jag köpte den av.

”Så roligt att du vill ha lite klädhistoria! Jag har mycket att skriva om denna klänning.
Den har tillhört min kära mamma och var ett av hennes älsklingsplagg. Jag var med när hon köpte den och jag tyckte hon var så fin i den och jag ville att hon skulle köpa den trots att det var lite ”onödigt”. Mamma var född 1908 och levde ett enkelt liv. Denna klänning användes länge till fint. När hon blev gammal och glömsk tyckte hon om att ha på sig klänningsdelen även till vardags. Jag tror att hon alltid kände sig fin i den och hade positiva minnesrester kopplade till detta plagg.
Jag har länge haft klänningen undanlagd – min mamma dog för över 10 år sedan. När jag nu tog fram den tyckte jag att den var tillräckligt fin för att någon annan åter skulle uppskatta den”.

Tänk vad mycket kärlek det kan rymmas i en klänning. Nu har jag gett klänningen till min kära mamma och historien har fått en fortsättning.

Dagens tips! Fråga säljaren vad hon eller han vet om plagget när du fyndar på till exempel Tradera. Vem vet du kanske får en fin liten historia på köpet!

6 thoughts on “Kärlek i en blommig klänning

  1. Åh det är så fint med historier om plaggen! Jag lyckas inte få några så ofta, kläderna hinner åka några varv innan jag får dem! Däremot har jag historien bakom vår soffa som vi köpte på loppis. Det är himla värdefullt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.