DIY leksakskök

DIY leksakskök

I vårt kök har vi ett litet café. Där serveras allt från korvsoppa till pizza med extra ost på, har man tur bjuds det på kakor och jordgubbar.

Från början såg utrymmet under våra kökshyllor ut så här.

DIY leksakskök

Det hela började med att jag hittade det lilla cafébordet på TGR, det var då tanken på ett litet café började gro. Spisen hittade jag på loppis och de små stolarna inhandlades på Ikea. Sedan gick resten av bara farten!

DIY leksakskök

Jag satte upp en spånskiva på väggen som jag målade. Mer om hur jag gjorde detta imorgon.

DIY leksakskök

Detaljerna på spisen målades vita, loppistelefonen sprayade jag gul, plastramen, som även den är inhandlad på loppis, gjorde jag om till anslagstavla. Den lite trötta redahyllan fick nytt liv med hjälp av lite vit färg.

DIY leksakskök

På krokarna hänger loppisförkläden i barnstorlek.

Den söta kaninhyllan, som från början var träfärgad, fick jag av en vän som fyndat på second hand.

DIY leksakskök

Eftersom vi behövde något där vi kunde stoppa alla kastruller och köksprylar letade jag länge efter en loppisbyrå i rätt höjd. När jag inte hittade någon inhandlades en liten byrå av denna typ på Ikea. Efter att ha gått loss med färg och ett lager skyddande lack ser den i dag ut så här.

DIY leksakskök

En fördel med att det blev en Ikeamöbel är att lådorna går smidigt att öppna och stänga. På redahyllan står lite pyssel och ett loppisfyndat päron.

DIY leksakskök

På Panduro köpte jag bokstäver i trä som målades och sattes upp på hyllkanten.

DIY leksakskök

Det lilla caféet blev en succé och används flitigt varje dag!

DIY leksakskök

5 thoughts on “DIY leksakskök

  1. Så himla fint! Jag har också gjort en liten kökshörna till min pingla, men den är något mindre än din 🙂 Cool kaninhylla!

  2. Men lägg av! Vilket underbart café! Det här sparar jag definitivt i min inspirationsmapp! Jag ska göra en affär/kök/restaurang-hörna i barnens lekrum i vårt nya hus! Någonting liknande skulle ju passa perfekt till det jag tänkt! Tack för inspirationen och jag förstår att den används varje dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.