Från 70 till 60

Efter en intensiv vecka med bland annat besök i huvudstaden börjar jag komma i kapp med tiden. Innan jag tar tag i resten av dagen tänkte jag berätta hur jag får en 70-talsklänning att bli lite mer 60.

Jag är absolut inte den som förespråkar att man ska göra om gamla kläder men i min bok är det ok att göra om 70-talssnibbkragar.

Jag börjar med att rita ut hur jag vill att den nya kragen ska se ut. För att göra det lätt för mig tar jag hjälp av en krage jag gillar. I det här fallet använde jag mig av en 60-talsklänning. Jag lägger sedan kragen jag gillar ovanpå 70-talskragen och ritar av.

Sedan klipper jag bort överflödigt tyg men lämnar kvar en sömsmån på en halv centimeter. Nästa punkt på listan är att nåla ihop kragen.

Sedan syr jag ihop det hela förhand. Tadamtada! Så har din 70-talsklänning blivit lite mer 60-tal! Lätt som en plätt och det tar nästan ingen tid alls!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.