Härliga barnböcker

När jag är på loppis kommer jag allt som oftast hem med en barnbok. Så har det alltid varit, även innan jag själv blev mamma. Oftast är böckerna av äldre datum och innehåller färgglada illustrationer som man blir glad av.

Här är tre av sommarens fynd. Först ut är sjukhusgrisen Snuffe som är illustrerad av konstnären och scenografen Kerstin Hedeby. Sneda, lite naiva, fantasirika bilder som jag älskar!

Ett annat fynd är Bollen som kom bort. Illustrerad av Ylva Källström. Bollen som kom bort är en av hennes första böcker och inspireras av hennes tid som reklamtecknare på 50-talet. Det syns!

Hennes dotter har samlat många av hennes illustrationer på en blogg. Tänk om man kunde trycka på en knapp och så svischade det ut planscher ur böckerna. Jag hade tryckt ofta och mycket på den knappen…

Grisar är ofta vanligt förekommande i de böcker jag köper. Jag gillar grisar och gillar illustrationer av grisar. Du ser dum ut är en söt historia om en olycklig gris. Illustrerad av den tyske konstnären Frans Haacken.

Alla djuren på bondgården säger åt grisen att han ser dum ut för att han inte ser ut som dem. Som tur är så slutar den lyckligt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.