Sommarens mesta loppisfynd

Nu får man väl ändå säga att sommarens loppissäsong är över. Det har med andra ord blivit dags att summera. Om sommarens bästa fynd var de underbara klänningarna så är sommarens mesta fynd dessa tygrullar.

Jag köpte dem för några guldtior på en bakluckeloppis. De var invirade i genomskinlig byggplast och det gick inte riktigt att se hur tyget såg ut.

Men känslan jag fick var bra så jag slog till på studs. När jag kom hem och rullade ut tyget visade det sig att jag kommit över en riktig raritet och designklassiker på samma gång.

Tyget Kejsarkrona designades av ingen mindre än Arne Jacobsen 1944 för Astrid Sampe och NK. Här stod jag alltså med mer än sju meter originaltyg från 40-talet. Oanvänt, fortfarande kvar på rullen och i perfekt skick. Färgerna är fantastiska!

Den danske designern flydde Danmark några år under andra världskriget och passade då på att designa tyger för NK. Kejsarkrona är ett av 16 mönster från samma period. En del kanske känner igen tyget från väggen. Förra året lanserade Boråstapeter en ny kollektion där just Kejsarkrona finns med.

Först tänkte jag att jag skulle sy en kappa av tyget, sen att jag skulle klä om en möbel. Nu har jag kommit fram till att jag ska sälja det. Tyger har jag i massor men lite klirr i kassan hade inte varit fel. Dessutom blir jag så nervös att jag ska spilla eller förstöra denna skatt! Tror dock att jag ska spara en bit som minne…

2 thoughts on “Sommarens mesta loppisfynd

    1. Ja visst är det! Jo jag får allt göra det…undrar just vad jag ska sy av det…lite jobbigt med fintyger…känner mig mer bekväm med mindre dyrbara varianter 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.