I min kökshylla…

Är det färgglatt! Här samsas loppisfynd med nymodigheter (loppisfynden dominerar).

På andra våningen är det dock lite mer nedtonat. Här bor vinglas och dessertskålar.

Högst upp är det lite mer färgglatt. Här huserar mina skålar på fot. När jag är på loppis håller jag alltid utkik efter nya fynd i färgat pressglas. Vet inte varför men att äta oliver eller godis ur en skål på fot är lite roligare än ur en vanlig skål.

Granne med skålarna står min klarröda våg. Jag ropade in den på auktion för några år sedan i tron om att den var gammal. När jag tittade närmare på den upptäckte jag att den är nygjord. Blev lite besviken först. Men den fungerar och är fin så nu har jag förlikat mig med det hela.

På bottenvåningen bor mina rosa äggkoppar och ett turkost äpple. Eftersom dagens ägg är betydligt större än för 50 år sedan är äggkopparna lite försmå. Men de är fina att titta på ändå.

10 thoughts on “I min kökshylla…

 1. Herre jösses! Du måste ha dammtorkat hela dan eller så är du nyinflyttad och precis packat upp kartongerna?? Inte ett enda liten dammkorn! 🙂
  Vad är det med alla och dessa pretentiöst över arrangerade kökshyllor?
  Är det Leila bakar i kombination med överkonsumtion av inredningstidningar som har ställt till med detta?
  Jag tycker självklart det är vackert. Vet inte varför jag stör mig på det.
  Kanske för att om jag skulle ha 15 vinglas stående på en öppen hylla da ut och da in skulle det tids nog samlas damm i glaset och på hyllan. Sen skulle man få lyfta ner allt stoppa det i diskmaskinen torka av hyllan etc etc…
  Och jag hatar att damma. Skittrist ju! Så själv har jag försöker jag minska ”arrangemangen” med ett tidsbesparande i åtanke.
  Btw bättre en våg som fungerar än en som inte gör det och ”bara har en prydnadsfunktion”. Älskar den röda färgen!
  Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt- kanske både lite avundsjuka över tålamodet att hålla så fint hemma och samtidigt oförstående inför allt besvär. Hej ambivalens!

  1. Ha ha..ska avslöja en grej. Jag hatar att städa, däremot älskar jag färg, form och (vad jag bedömer som) vackra saker. Skulle du undersöka hyllan på nära håll upptäcker du med största sannolikhet en del dammkorn. Grejen är att jag bryr mig inte. En tavla som hänger snett eller en sak som inte riktigt passar in kan jag störa mig på. Men jag struntar i om det ligger lite damm i hörnen eller på hyllorna (borde nog bry mig mer…jobbar på det!)

 2. Vilken härlig och färgglad hylla, jag blir glad av den! Jag har en likadan prickig saftkanna, den är så himla fin. och hmm, haha kommentaren ovan är ju lite rolig! För det första är det ju inte så extrema närbilder, mitt öga är ju iofs ingen radar för dammkorn, men ändå. och använder man sina saker och dammar som en normal människa så är det ju inte så farligt. Jag har haft öppna köksskåp i alla år och även om jag har tre katter så tycker jag inte alls att det blir särskilt dammigt om man håller efter sig. Men smaken är som baken. Du har himla fint i alla fall!

 3. Vid närmare eftertanke så är det nog bristen på realism och mer..Att det känns lite tillgjort och arrangerat som stör mig.

  Och att det aldrig är välkommet med någon som säger något annorlunda än – GUD så underbart och vackert.

  Jag gillar ju din blogg skarpt och vi har säkert många gemensamma åsikter. Men man kan ju inte tycka lika om allt, och det är väl inte så konstigt?

  Jag är väl bara ärlig, men ovan kommentar grundar sig ju i år av bloggläsning och läsande av inredningstidningar där allt är så där arrangerat som jag hatar.

  Som på husvisningar, jag hatar homestaging. Hatar såna där tråkiga hemma hos reportage där man bara har en känsla av att städhjälpen precis har lämnat rummet och vi förväntas få den där WOW avundsjuka blicken.
  Säger ett fint välstylat hem verkligen så mycket om oss som personer. Är hemmet våran nya spegel i vilken vi kan visa upp oss själva och vår personlighet?

  1. Så är det. Smaken är som baken! Hmm nej går nog inte att bedöma en person utifrån hur den har det hemma. Möjligtvis säger den något om smak och vad man tycker är fint…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.