Ibland händer det…

Då och då dyker de upp. Bortglömda skatter från förr. I måndags hittade jag denna skapelse. Bland en rad med kläder hängde något som fångade mitt intresse. Jag tog tag i det silkiga tyget och visste med en gång att jag hittat något fint.

Klänningen är från 50-talet och gjord i Wien. Att döma av skicket har den varit ute på en mängd äventyr. Tanken på hur många historier som ryms i det havsgröna tyget är kittlande.

Det fina är att den passar precis. Var nog meningen att jag skulle hitta den. Klänningen är alldeles för fin för att hänga i en garderob. Nu ska jag försöka få bukt med fläckarna och ta fram synålen, sen ska den få hänga på min vägg bland de andra skönheterna.

Klänningen kostade 30 kronor och färgen på underkjolen är nog min absoluta favoritfärg.

2 thoughts on “Ibland händer det…

  1. Mmmm den var läcker ! Hoppas att fläckarna gick bort.Den klänningen på sommaren kommer att kännas som att släcka sin törst när man tittar på den eller ett dopp i havet ! Du kommer att likna en sjöjungfru i den ( fast utan fiskstjärt) i den – 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.