Klapptips och förkläden

Varje jul tänker jag samma sak. I det stora hela handlar tanken om att jag vill skapa fantastiska små klappar till nära och kära (i min tankevärld är klapparna välgjorda och långt ifrån syslöjdens skeva skapelser).

Den här julen har jag ett antal idéer till klappar. En av dem är att jag vill sy personliga förkläden. För att det inte ska bli för komplicerat använder jag mitt hallongrottorförkläde som mall (en närmare presentation av förklädet finns här). Tanken är att jag använder mig av färgglada loppistyg och spetsar för att få ihop det hela.

Jag börjar med att rita av och klippa ut de olika delarna

och är extra noga med att få med den praktiska fickan.

Sedan gäller det att sätta ihop delarna till en passande helhet.

Visst borde det vara möjligt?! Lovar att visa er det färdiga resultatet.

Andra idéer som jag går runt och filurar på är:

  • Söta tygpåsar fyllda med lavendel
  • Fler pyjamasar av den här typen
  • Roliga anteckningsböcker (har köpt på mig ett antal gamla oanvända fotoalbum som jag tänkte göra om med hjälp av tapet och lack)
  • Vackra kylskåpsmagneter

Mer om detta när tankarna har förvandlats till handling!

2 thoughts on “Klapptips och förkläden

    1. Ja visst är det. Förstår dig så väl, finns alltid en massa saker som sätter käppar i hjulet men visst hade det varit härligt om man någon gång kunde fylla granen med egendesignade klappar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.