Pappersklänningar och lördagsloppis

Det här är Maj och Julia. De älskar polkagrisar, fluffiga hundar och Alice Babs. Precis som jag är de väldigt förtjusta i vackra klänningar. När de vill vara riktigt festliga drar de på sig sina cirkuskläder.

Deras stora garderob är fylld av pappersskor, pappershattar och pappersklänningar.

I lördags besökte jag och Lou Södra Esplanaden i Lund för första gången i år. Är du där tidigt finns det utan tvekan chans till fynd. Än så länge är det lite glest mellan borden men om tre veckor skulle jag tro att det hela är i full gång.

Jag köpte flera saker som jag inte visste att jag behövde förrän jag såg dem (bland annat en oanvänd julgransbelysning från 50-talet). Det finaste av allt hittade jag längst ner i en låda med julsaker. Efter en stunds rotande såg jag en smal gammal kartong, när jag gläntade på locket tog mitt hjärta ett litet glädjeskutt.

Den lilla asken var full av gamla bokmärken och klippdockor. Dockorna, som alla är från 40- och 50-talet, är välbevarade och har stora garderober! Trots att jag troligtvis är alldeles för gammal för klippdockor blir jag alldeles prillig av att sitta och plocka med de små klänningarna.

2 thoughts on “Pappersklänningar och lördagsloppis

    1. Hej Pia, Ja visst är de fina! Hmm just dessa två tror jag tyvärr inte att jag kan skiljas ifrån. Men det var en hel del i lådan och hade faktiskt tänkt lägga ut några på Tradera. Vill du kanske att jag ska skicka dig ett litet mejl när jag gör det?
      Vet du mycket om klippdockor? Det var vissa i högen som väckte en hel del frågor, har sökt på nätet utan att hitta information om dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.