Recept på krusbärsmarmelad

krusbärsmarmelad

Häromdagen rörde jag ihop lite krusbärsmarmelad. Det krävde minimalt med arbete men blev väldigt gott! Jag hade inte så mycket krusbär (ett halvt kilo) men det räckte till tre små burkar sprängfyllda med smak.

Så här gjorde jag:
(receptet är baserat på 1/2 kilo krusbär)

1. Skölj och rensa bären (jag skar av de bruna ändarna)

2. Lägg bären i en kastrull och koka tillsammans med 1/2 dl vatten.

3. När bären har mosat till sig pressar du i en 1/2 citron.

4. Häll i ca 4,5 dl socker. Rör på svag värme tills sockret har löst upp sig.

5. Låt stå på spisen och puttra. Rör med jämna mellanrum.

krusbärsmarmelad

6. Testa då och då marmeladens konsistens (genom att klicka en bit marmelad på ett tefat du lagt i frysen och sedan känna på den avsvalnade röran).

7. Efter ungefär 50 minuter på plattan var jag nöjd med min konsistens. Då hällde jag upp marmeladen på förvärmda burkar (ställ dem utan lock i en 100-gradig ugn ett tag innan). Sedan är det bara att skuva på locket!

Något som fascinerade mig var att de gröna bären blev röda på spisen! Lite som magi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.