Så fyndar du vintage på Tradera

Något jag alltid letar efter är klänningar med boleros till (bolero är för övrigt ett sökord som kan vara användbart). Den här kjolen med tillhörande bolero köpte jag billigt på Tradera. Knäppningen i kjolen behövde lagas (därav det låga prise) men det fixades lätt med nål och tråd.

En hel del av klänningarna i min garderob är Traderafynd. Jag tänkte passa på att dela med mig av saker jag brukar tänka på när jag är på jakt efter vackra gamla klänningar.

1. Sökord är viktigt. För att inte få för många träffar håller jag mig inom kategorin kläder och söker på ord som: tal, tals och talet (de genererar i lagom mycket träffar men med många fina plagg). Om jag har lite mer tid söker jag på ord som: vintage och retro (många som säljer gamla kläder använder ändå ordet retro i rubriken). Har jag riktigt mycket tid kollar jag igenom allt som finns i klänningskategorin. Om jag har riktigt, riktigt mycket tid tittar jag jag på allt som finns i kategorin kläder.

2. Letandet som tidsfördriv. Sedan jag skaffade mobil med bra internetuppkoppling tittar jag igenom de olika kategorierna när jag väntar på bussen, står i kön till kassan, inte kan sova eller i reklampausen på tv. Effektivt letande som inte tar tid från annat.

3. Chansningar. Ibland är bilderna dåliga och beskrivningarna knappfulla, det får ofta effekten att plaggen går billigare än normalt. Skriv ett mejl till säljaren och fråga lite om plagget. Har klänningen dragkedja i sidan? Vad har den för mått?

Just den här klänningen köpte jag på Tradera för cirka 50 kronor. Den är från 50-talet, har rundskuren kjol med söta prästkragar på. Anledningen till att den blev så billig var att köparen skrev att hon tvättat den och att den tappat en del färg. Och visst, den är inte i tipptoppskick men klart värd pengarna!

4. Att hitta rätt storlek. Eftersom gamla plagg oftast helt saknar relevant storleksmärkning är det bra att känna till sina mått innan man handlar på nätet. När det gäller klänningar från 50-talet är modellen ofta densamma så du lär dig snabbt vad som kommer att funka och inte.

När du har lärt dig vilka mått som passar just dig är det enkelt att nätshoppa. Eftersom den här klänningen är från 50-talet och märkt med storlek 42 visste jag att den skulle passa mig när jag väl fick hem den.

5. Buda på rätt sätt. Har du möjlighet att sitta vid datorn när plagget går ut är det att rekommendera. Men dansa ingen segerdans bara för att klänningen enbart är uppe i 16 kronor trots att det endast är två minuter kvar. De flesta buden läggs i sista minuten. Tänker du vara med i minutkampen måste du ha koll på tiden och uppdatera sidan ofta! (En vink om hur dyrt plagget kommer att bli kan vara antalet sidvisningar. Har klänningen 500 sidvisningar är du med största sannolikhet inte den enda gädda som lurar i vassen!).

4 thoughts on “Så fyndar du vintage på Tradera

  1. Mycket bra beskrivning om hur du söker och fyndar på tradera:) Fin blogg, fina fynd och mycket fin ”om ” beskrivning. Gillade kakreceptet så mycket! ! !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.