Spets, tyll och brudklänningar

Gamla brudklänningar blir ofta billiga på loppis men det går även att fynda dem på Tradera. Förutom det låga priset är de ofta i toppskick, välskräddade och påkostade.

Just den här skira skapelsen köpte jag på Tradera för 99 kronor inklusive frakt. Den sitter som en smäck, är gräddfärgad och består av flera lager frasigt lyxigt tyg. Kvinnan som först bar den fick den uppsydd till sitt bröllop i början av 50-talet.

Eftersom jag redan äger ett antal brudklänningar (och endast har planerat att gifta mig en gång) var min tanke när jag köpte den att jag skulle sy om den till att bli mer fest och mindre bröllop. Planen var att jag skulle färga den smaragdgrön, rosa eller blå och korta av den.

Men jag har väldigt svårt för att massakrera en gammal klänning på det viset. Med största sannolikhet behåller jag den i min samling precis så som den är. För att motivera mitt beslut tänker jag att jag en dag (kanske den dagen jag öppnar en vintagebutik) säljer den till en lycklig brud.

Trevlig helg!

10 thoughts on “Spets, tyll och brudklänningar

 1. Jag har nog tittat på den klänningen på tradera. Jättevacker.
  Åh alldeles för liten för mig.
  Det gör du förmodligen rätt i. Synd att ändra på något som funkar så fint!
  En av de värsta sakerna är också att choppa av kläningarna till miniklänningar som en del gjort. Över knähöjd. Sen kasta tyget som är över.
  Skittaskigt för framtidens vintageäskare.
  Apropå brudklänningar och vintage- Vore ju asroligt att öppna en vintageaffär inom konceptet ”brud” och bröllop.
  Hör av dig om du vill ha hjälp att starta den verksamheten för då är jag på! 😉

  1. Ja visst gör det lite ont i själen när sådant händer. En förträfflig idé. Tanken har allt slagit mig ett antal gånger. Finns så många fina festklänningar där ute som behöver lite kärlek. Något att spinna vidare på 🙂

 2. Åh så himla fin! Älskar gamla brudklänningar, tyvärr brukar många vara gulnade, det är lite synd! Har också en som jag inte själv tänker använda, men har inte heller riktigt modet att klippa av den, någon kanske vill använda den någon gång i framtiden!

 3. Jag ska gifta mig i sommar och letar efter världens finaste vintageklänning, blev helt förtjust när jag såg denna! Kan det vara så att den är till försäljning till rätt person?

  1. Hej Sara! Antar att du redan har gift dig nu. Ledsen för att jag såg din kommentar först nu. Hoppas att du hittade din drömklänning. Du har väldans rätt…den förtjänar att få gifta sig igen!

 4. Fabulous klänning! Jag står brud i januari och letar efter en klänning som känns som ”jag”. Den här klänningen är helt underbar. Såg att en annan brud redan frågat innan men också jag är intresserad av att köpa loss denna klänning från dig. Är den till salu?

  Vänligen Frida

  1. Hej Frida! Åh skulle gärna hjälpa dig men tyvärr är den redan tingad…om du inte är intresserad av att låna vill säga. Hoppas att du hittar din klänning till slut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.