Vintagefynd

I helgen besökte jag en idrottsloppis och gjode en hel del fina fynd. Det jag blev allra gladast över var denna 50-talsklänning med rosmönster. Eftersom min mage är rund som en boll har jag inte kunnat prova den men har en känsla av att den är helt underbar på.

Hoppas, hoppas att jag kan komma tillbaka till min gamla storlek någon gång så att jag kan få promenera i denna skönhet!

Klänningen inhandlades för tre kronor. Nästan lite obehagligt billigt…

Jag köpte även en hög med andra färgglada kläder i både baby- och vuxenstorlek från 50- och 60-talet. Presenterar dem lite närmare en annan dag. Just nu har de lämnat karantänen i frysen och tumlar runt i tvättmaskinen.

7 thoughts on “Vintagefynd

 1. Tur vi bor på olika sidor av Skåne, annars hade vi väl varit i slagsmål vid varje idrottsloppis! Jag håller mitt revir i den nordöstra delen av Skåne, hehe. Fast jag har aldrig hittat nån såndär fin klänning på loppis, jag är ju mer i tyghögerna och rotar. Och lite bland porslin och husgeråd, fast där skickar jag ut min sambo så jag kan haffa tyg, tur han också tränat upp sitt loppis-öga, det var faktiskt han som såg Stil-handtagen i helgen.

  1. Ha ha ja det är attans tur det 🙂 Träna upp sambon låter som en bra idé. Så många gånger jag har stått där i kön och önskat att jag kunde klona mig själv och vara på lite fler ställen samtidigt!

   1. Ja, det är lite ångestframkallande att stå precis innan det ska öppna och se grejer på helt olika ställen man vill ha. Alltså fy. Du får träna upp din lille bebbe sen att fynda! 🙂

 2. Hej, tack för din fina blogg. En liten fråga: När du köper loppistyger, lägger du dem alltid i frysen innan du tvättar dem? Jag antar att det är för att få bort eventuell ohyra? Hur länge? Tackelitack.

  1. Hej! Vad kul att du gillar bloggen 🙂 I höstas fick jag påhälsning av pälsägrar skrev lite om det här http://www.loppanpoppan.se/en-kladfatasts-mardrom/
   Det hela resulterade i att jag nu är smått nojig över de små krypen. Oftast när jag köpt något tyg eller klädesplagg på loppis åker det direkt in i frysen. Enligt Anticimex ska de sedan ligga kallt (-18) i upp till en vecka för att man ska vara helt säker. Jag har inte stenkoll men brukar ha tygerna där i cirka fem dagar. Enligt Anticimex går det även bra att tvätta plaggen alternativt köra dem i torktumlaren och då ska det helst vara över 55 grader. Eftersom vi tidigare var tvungna att boka tvättstugetid och vissa klänningar dessutom är ömtåliga och sköra har jag kört på frysen först och en mer skonsam tvätt sedan. Men hela den här proceduren är något jag har börjat med först nu. Med tanke på att jag har släpat hem kläder och tyger i många år utan att råka få med mig objudna gäster kan man nog vara ganska lugn även om man inte fryser och tvättar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.