DIY klä om barnväska

Små söta väskor är perfekt förvaring för allt möjligt smått och gott. Det fina är att det är väldans enkelt att göra dem personliga. För ett tag sedan köpte jag en liten barnväska i en second hand-butik. När jag tog bort prislapparna lossnade även den blå färgen.

För att göra den fin igen letade jag upp ett matchande loppistyg och klippte ut en bit som motsvarade väskans totala längd och bredd. Lägg väskan på tyget och rita längs väskans konturer, sedan är det bara att klippa ut!

Jag fäste tyget på väskan med hjälp av vanligt tapetklister. Jag var noga med att stryka ut alla eventuella veck och bubblor.

För att få fina kanter använde jag mig av denna sytingest (sådan man använder för att få fram mönster från mönsterpapper) men man kan nog använda sig av en liten kniv eller något annat som man kan peta med.

Jag petade helt enkelt in kanten av tyget under väskans lilla plastkant. Det som är bra med sytingesten är att man kan rulla den fram och tillbaka så att inga tygrester sticker ut utanför kanten. Knepet här är att inte ha för mycket tyg över som ska gömmas under kanten men samtidigt tillräckligt så att det inte blir någon glipa. Det är även viktigt att väskan har en sådan kant som bilden visar annars är det svårt att få det hela bra.

Tadamtadaa! Väldigt fint blev det om jag får säga det själv. Tyget jag använde mig av är lite tjockare men samtidigt lite stretchigt…tror att det kan vara en fördel.

Nu är jag på jakt efter fler små väskor att klä om! Helst en röd som ska få ett rödblommigt tyg.

4 thoughts on “DIY klä om barnväska

  1. Det blev väldans snyggt det där!
    Välkommen tillbaka 🙂
    Har också hunnit få en liten under tiden du har varit borta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.