Vårda dina vintagefynd

För ett tag sedan hade jag stor garderobsstädning. Ett litet nätt projekt som tog allt för många timmar i anspråk. Tänkte passa på att dela med mig av lite klädvårdstips jag försöker använda mig av.

  • Måttot är tvätta så lite som möjligt. Se istället till att vädra och behandla eventuella fläckar lokalt.
  • Galltvål är bra att ha till hands när det kommer till tvätt av gamla kläder. Super mot fläckar men snällt mot plagget.

  • Förebygg smuts och lukt genom att anamma lite av dåtidens tänk. Det vill säga försök att bära skyddande underkläder och tvätta dessa istället för den ömtåliga klänningen. De svettlappar som förr tråcklades fast i ärmhålorna och sedan lätt sprättades bort för tvätt är faktiskt inte helt fel!
  • Blanda tolvprocentig ättika med vatten i en blomspruta. Spraya blandningen på plagg som inte luktar fräscht. Häng sedan plaggen att vädra ute i några dagar.

Efter att ha vädrat, tvättat och skurat garderoben sydde jag en hög med lavendelpåsar som jag hängde in bland kläderna. Just nu hoppas jag att doften av sommaräng håller sig kvar länge länge i garderoben för någon ny städning orkar jag inte med på ett bra tag!

Fler tips på hur du bäst vårdar dina kläder finns här.

 

6 thoughts on “Vårda dina vintagefynd

  1. Åh, jag håller också på med rensning. Måste liksom distansiera mig lite till allt jag köpt in och känna av innan jag bestämmer mig för att behålla eller ej… Velpotta!

    1. Hmm jag har faktiskt hittat ett antal obrutna förpackningar på loppis. Tar man en sväng om sygrejerna är det inte omöjligt att man hittar! Osäker på var/om de nyproducerad…men det borde de göra kan man tycka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.